DEPO DrivingSchool 5.1 Win10
Telepítési útmutató

DEPO DrivingSchool 5.1 Win10 program és adatfájl telepítése

A DEPO DrivingSchool 5.1 Win10 program Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows10 operációs rendszer alatt futtatható.
A program MS Access 2016 alkalmazás, de a futtatásához nem szükséges a MS Access 2016 program. A program telepítője automatikusan telepíti a Microsoft Access 2016 RUN TIME változatát. Abban esetben, ha a Microsoft Office programban telepítve van a Microsoft Access 2016 program, akkor a program ezzel a telepített Microsoft Access programmal indul el.

Újratelepítés esetén nagy figyelemmel kell eljárni és csak azokat a komponenseket szabad beállítani telepítésre, amelyek feltétlenül indokoltak, mert az adatfájlok újratelepítése esetén törlődhetnek a már használt adatfájlok és adatvesztés következhet be. 

Újratelepítés előtt az adatállományokról biztonsági másolatot kell készíteni!
FIGYELEM! A telepítés során az adatfájlokat csak abban az esetben szabad telepíteni, ha új, üres adatbázissal kezdődik a munka.

FONTOS telepítési korlátozás:
Abban az esetben, ha a gépen 64 bites Microsoft Office 2013 vagy Microsoft Office 2016 vagy Office 365 van telepítve, akkor a 32 bites változatot nem lehet telepíteni, és fordítva.
Ebben az esetben, ha a DEPO DrivingSchool programot használja akarja, akkor a megfelelő telepítőt kell elindítani, illetve ha  nem áll rendelkezésre a termékből a megfelelő változat, akkor a Microsoft  Office programot kell 32  vagy 64 bit változatban telepíteni.

A telepítés lépései:
Nyissa meg a CD/DVD hajtó mappáját vagy töltse le a szoftver telepítőjét, és kattintson a telepítőre kétszer.
Kövesse a telepító CD/DVD-hez mellékelt utasításokat, vagy a honlap telepítésre vonatkozó részletes leírását.

Előfordulhat, hogy több lépésben kell telepíteni:
1.) DEMO telepítése (teljes telepítés Microsoft Access 2016 telepítése és adatfájlok telepítése is). A telepítő automatikusan telepít minden szükséges komponenst.
 • A telepítő lehetőséget ad asztal ikon késztésére.
 • Alapesetben a program sorban feltelepíti az alkalmazás fájlokat, adatfájlokat, a kiegészítő programfájlokat (pl. ActiveX komponensek), a Microsoft Access 2016 RunTime változatát.
 • Abban az esetben, ha telepítve van a Microsoft Access 2016 program, pl. a Microsoft Office program részeként, akkor a telepítő nem telepíti a Microsoft Access 2016 RunTime változatát, ezzel kapcsolatban üzenetet küld.
 • A program alapértelmezett könyvtára kötött, de az adatfájlokat utóbb át lehet helyezni más könyvtárba, és a program indítása után be lehet állítani az új könyvtár útvonalát.
2.) Szoftver frissítés telepítése. Csak aktuális frissítés telepítése, adatfájlokat nem telepít.
 • Ebben az esetben a telepítő csak a programnak az aktuális frissítéshez szükséges program fájljait / súgó fájlokat telepíti.
 • A telepítő lehetőséget ad asztal ikon késztésére.
Windows beállítások
A program helyes működéséhez a Windows “Vezérlőpult” “Területi” beállításai közül az alábbiakat így kell beállítani.
Különösen Windows 10 esetében kell pontosan így beállítani: 
 • Nyelv: “Magyar”
 • Mértékrendszer: “Metrikus”
 • Tizedesjel: “,” (Vessző)
 • Listaelválasztó: “;” (Pontosvessző)
 • Idő formátum: “OO:pp:mm” (ne legyen üres hely a kettőspont és szám között).  Az óraütköztető helyes működése miatt szükséges beállítás. 
 • Rövid dátumformátum: “éééé.HH.nn.” (ne legyen üres hely a pont és szám között).  

A DEPO DrivingSchool 5.1 Win10 program indítása
Kattintsunk a Windows START gombra (a képernyő alján a tálcán), mutassunk a PROGRAMOK sorra, majd válasszuk a DEPO DrivingSchool 5.1 Win10-et, azon belül pedig kattintsunk a DEPO DrivingSchool 5.1 Win10-re.